Deze begraafplaats werd begonnen enkele dagen na een eerste bijzetting op de stedelijke begraafplaats. Ze is enkel door een muurtje en een haag van de stedelijke begraafplaats gescheiden. Ze bleef in gebruik tot april 1915 en nog voor twee bijzettingen in 1918. Deze oorspronkelijke begraven bevinden zich gedeeltelijk in Plot I, in Plot II rijen A tot E en Plot III gedeeltelijk rij A. De rest van de Extension werd na de oorlog aangelegd door de concentratie van verspreide graven en kleine begraafplaatsen onmiddellijk ten oosten en noordoosten van Ieper.
Er worden nu 598 Commonwealthdoden uit de eerste wereldoorlog en 43 uit de tweede wereldoorlog herdacht. Er liggen ook nog 2 doden van een andere nationaliteit. Meer dan 100 zijn niet-geïdentificeerd. 'Special memorials' dragen de namen van 16 militairen uit het Verenigd Koninkrijk "Known/Believed to be buried in this cemetery". De begraafplaats heeft een oppervlakte van 2725 m² en is door een boordsteen omgeven.
De volgende begraafplaatsen werden ontruimd en naar hier overgebracht:
- DRAGOON FARM CEMETERY (Ieper) Deze begraafplaats lag 274 ten zuiden van de Potijze. In juni en juli 1917 werden er 24 militairen uit het Verenigd Koninkrijk begraven. 20 ervan behoorden tot de 11th Argyll and Sutherland Highlanders die sneuvelden op 10 juli 1917.
- LA PREMIERE BORNE (Ieper) Dit was een groepje van 20 graven van militairen uit het Verenigd Koninkrijk achter een schuurtje ten zuiden van de Meenseweg.
- YPRES BENEDICTINE CONVENT GROUNDS (Ieper) Deze begraafplaats in de Aalmoezeniersstraat bevatte 10 militairen uit het Verenigd Koninkrijk waarvan er 4 bijgezet werden in de Extension en 6 in Ypres Reservoir Cemetery.
Bijzettingen (Commonwealth War Graves Commission):
- Verenigd Koninkrijk: 568 (+ 42 WW II)
- Canada: 15 (+ 1 WW II)
- Australië: 13
- Zuid-Afrika: 1
- Undivided India: 1
- Totaal Commonwealth: 598 (+ 43 WW II)
- Andere nationaliteiten: 2