Veurne stond op 15 maart 2014 volledig in het teken van de meeslepende Eén-reeks 'In Vlaamse Velden'. Te voet, per fiets of met de autocar kon je langs de, soms verrassende, setlocaties passeren. Ook de acteurs waren van de partij voor een meet&greet en in première werd de laatste aflevering van de reeks vertoond!
Alles was voorzien, dus ook ruime parkeergelegenheid op het militair domein. Met shuttlebusjes of privévoertuigen kon je tot op de markt geraken.
De deelnemende gemeentes kon je bekijken in een reuze tent...
Gerdi Staelens (Spanhiers Koekelare) en Virginie Hellebuyck (Dienst toerisme Koekelare) hadden hun handen vol, al kwam er plots hulp opgedaagd uit een verrassend hoekje...
Zeker de moeite waard om dit
Belevingscentrum Veurne Vrij Vaderland te bezoeken.
Autocarrit langs setlocaties met gids
Dan was het tijd voor de signeersessie met de cast, aanschuiven was de boodschap.
Lize Feryn had er in ieder geval zin in, net als haar collega's...
Wim Opbrouck
Hilde Heijnen
Wietse Tanghe
Lize Ferynn
Tom De Beckker
Regisseur: Jan Matthys
Wannes Cappelle van het Zesde Metaal die samen met zijn band de single voor "In Vlaamse Velden" mocht in zingen.
De hulp uit een onverwacht hoekje voor Koekelare kwam van Rudy Willaert,
een drijvende kracht achter vzw De Lange Max.
Massale belangstelling op de markt in Veurne voor deze prachtige dag.
Dan was het tijd voor de wandeling met gids Francis Decoutere die toch wel een merkwaardig verhaaltje aan ons vertelde over hoe Rachel Ryckewaert werd vermoord tijdens de eerste wereldoorlog, misschien is dit ook wel iets om te verfilmen.
De stad was tijdens de Groote Oorlog het decor van een straf liefdesverhaal met fatale afloop. Een waargebeurd verhaal die niet moet onder doen voor het In Vlaamse Velden-scenario.
Emiel Ferfaille (Menen, 1891 - Veurne, 1918), een 26-jarige Belgische beroepsvrijwilliger en wachtmeester-foerier bij het 2de Regiment Zware Artillerie, vermoordde op 27 oktober 1917 zijn 20-jarige, zwangere vriendin Rachel Ryckewaert. Zij werd begraven op de stedelijke begraafplaats van Veurne.
In Veurne werden heel wat opnames van de In Vlaamse Velden-reeks ingeblikt. De set is ondertussen opgedoekt, maar de sfeer van de Eerste Wereldoorlog blijft in de stad hangen.
Jessy Salenbien en Virginie Hellebuyck met de nieuwe Koekelaarse toeristische brochure, de perfecte timing om dit te presenteren op een dag als deze.
Deze dames hadden ook succes met dit exemplaar van Lize Feryn "
Dagboek van Marie".
Pagina aangemaakt door Francky Jonckheere