Boekvoorstelling Dodendans - Veurne - 27/09/2014
Veurne, 16 juli 1917. In een hotelkamer in Veurne wordt het lichaam gevonden van een jonge prostituee. Ze werd gewurgd. De gendarme die het onderzoek leidt, vindt onder het bed een kraagkenteken dat uitsluitend gedragen wordt door de stafofficieren van de koning. Koning Albert I vreest dat iemand uit zijn entourage de moordenaar is.
 
Op zaterdag 27 september 2014 om 18 uur werd de misdaadroman Dodendans door auteur Christian De Coninck voorgesteld in Vrij Vaderland.
 
Het belevingscentrum Vrij Vaderland te Veurne,  dat werd opgericht ter nagedachtenis van 100 jaar eerste wereldoorlog, legt met deze boekvoorstelling de link tussen fictie en werkelijkheid. In de gebouwen waar koning Albert tijdens WOI zijn militair hoofdkwartier optrekt, kan je als het ware de sfeer en de spanning van de oorlog nog letterlijk voelen. Het belevingscentrum gaat dieper in op het leven achter het front en dit is de context waartegen het nieuwe misdaadavontuur van Christian De Coninck zich afspeelt.
 
De auteur gaat er prat op dat de historische details correct zijn en dat zowel de personages als de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt hebben bestaan. Graag nodigen we u dan ook uit om te komen luisteren naar de voorstelling van het boek, waarin uit de doeken wordt gedaan, waar de fictieve figuren uit het boek en de werkelijkheid van 100 jaar geleden elkaar raken.
 
Zonnebeke, 23 juli 1917. Kapitein Pynaert leidt zijn compagnie in de loopgraven. Voor de oorlog was hij chef van de police bourgeoise in Brussel. Die dag wordt hij naar het opperbevel gesommeerd. De stafchef van de koning vraagt hem de moord in Veurne te onderzoeken. Lodewijk Pynaert aanvaardt de opdracht en wordt in Veurne ingekwartierd in het kasteel van Bernier. Zijn aanwezigheid wordt door de hoge officieren niet op prijs gesteld waardoor zijn onderzoek moeizaam verloopt. Lodewijk Pynaert moet zich behelpen met beperkte middelen. Elk spoor loopt dood en hij raakt gefrustreerd. Langzaam komt er een doorbraak als de ordonnans van Pynaert eindelijk een spoor vindt.

Enkele foto's naar aanleiding van de voorstelling van het boek:

DSC_4043

DSC_4044

De auteur met zijn 9e boek !

DSC_4046

Verwelkoming door schepen Nathalie Delva.

DSC_4047

DSC_4048

DSC_4049

DSC_4050

Uitgeverij Hauteliet was vertegenwoordigd door Stephan Werbrouck.

DSC_4051

DSC_4053

Tussenkomst door de Brusselse korpschef Guido Van Wijmeersch, de baas van de auteur.

DSC_4054

DSC_4056

DSC_4057

Daarna ging professor Marc Van De Wijngaard van de KU Leuven en de KU Brussel in dialoog met de auteur Christian De Coninck.

DSC_4059

DSC_4065 Pagina aangemaakt door Westhoek.be.